logocaecilia

Jeroen Geurts

377 Jeroen GeurtsJeroen Geurts is al op jonge leeftijd begonnen met lessen op de tenortrombone bij harmonie Voorwaarts in Tegelen, tegenwoordig harmonie Sempre Avanti. Daar heeft hij zijn liefde voor muziek ontwikkeld. 

Na de middelbare school en HBO Informatica kwam Jeroen erachter dat de trombone meer was voor hem dan alleen een hobby. Vervolgens is hij lessen gaan volgen bij Ruud Steegers om zich helemaal te richten op de trombone en  naar het conservatorium te gaan in de richting klassiek.

Op het Maastrichts conservatorium volgde hij lessen bij Harry Ries en Fred Deitz, beiden trombonist van het WDR Symfonieorkest te Keulen. In 2010 heeft Jeroen zijn studie klassiek trombone aan het conservatorium voltooid. Hij specialiseerde zich in kamermuziek en behaalde tevens zijn onderwijsbevoegdheid. Jeroen heeft na deze studie lessen bij Nico Schippers (klassiek) en Martijn Sohier (jazz) gevolgd.

Tijdens de studie in Maastricht is Jeroen zich ook gaan richten op het dirigeren van orkesten. In 2011 is hij gestart met de studie HaFa-directie bij Hardy Mertens, aan het Tilburgs Conservatorium. Dit heeft hij in 2014 glansrijk afgesloten, met een concert waarop hij een eigen compositie en arrangement heeft laten horen.

Jeroen volgde directie-masterclasses bij verschillende docenten, zoals Jos van de Braak, Frans van Dun, Chris Derikx en Jan Cober.

Op dit moment volgt Jeroen lessen orkestdirectie bij Arjan Tien. En HaFa-directie bij Chris Derikx en Jan Cober.

Momenteel is Jeroen actief werkzaam als musicus bij verschillende projecten. En dirigeert hij diverse orkesten. Daarnaast is hij docent, arrangeur en componist.

Website: www.jeroengeurts-trombone.nl

Delen: