Concert met Brabants Fanfare Orkest

BFO Caecilia3Op zondag 2 april verzorgen het Brabants Fanfare Orkest en Harmonie St. Caecilia een uitwisselingsconcert met een zeer gevarieerd programma in de prachtige Rabo-theaterzaal van ’t Tejaterke aan de Max de Bossustraat 1 in Best.  Het concert begint om 15.00 uur, de zaal gaat open om 14.30 uur.

Brabants Fanfare Orkest

Noord-Brabant telt zo’n 350 harmonie- en fanfareorkesten. Deze plaatselijke verenigingen hebben soms leden die er qua talent en niveau met kop en schouders bovenuit steken. Het Brabants Fanfare Orkest wil deze muzikanten een podium bieden om hun talent door te ontwikkelen. In projectvorm komen deze muzikanten bij elkaar, om onder professionele leiding van dirigent Frans van Dun en Arjan Gaasbeek, op het hoogst mogelijke niveau muziek te maken. Het orkest geeft concerten in binnen- en buitenland en heeft reeds verschillende CD’s opgenomen.

Het Brabants Fanfare Orkest is opgericht op 1 januari 1995 en bestaat uit een 50-tal muzikanten: grotendeels gevorderde amateurs, aangevuld met enkele conservatoriumstudenten en professionele musici. De doelstelling van het BFO is om het fanfareorkest in het algemeen te promoten en met name in Brabant een inspirerende rol te vervullen. Het streven is om een zo gevarieerd mogelijk repertoire te brengen waarbij vooral gedacht wordt aan nieuwe composities en arrangementen.

Na een stille en rustige periode is het Brabants Fanfare Orkest dit voorjaar met een nieuw project gestart. Gastsolist is Peter Hoeben, solohoornist van de Philharmonie Zuidnederland. Hij zal de beroemde 'Villanelle' voor hoorn en orkest van Paul Dukas vertolken. Verder staan op het programma werken van William Rimmer, Stijn Roels, Meindert Boekel en Peter Graham. Liefhebbers van het klassieke repertoire voor fanfareorkest mogen dit concert niet missen! Co-dirigenten bij dit project zijn Arjan Gaasbeek en Frans van Dun. Meer info:  www.brabantsfanfareorkest.nl.

2x

Een deel van het BFO tijdens een van de repetities in 't Tejaterke

 

 

Delen: