Hans van de Moosdijk

Hans vd MoosdijkHans van de Moosdijk (Vinkel, 1991) startte op 10 jarige leeftijd met zijn eerste slagwerklessen. Zijn docent was Tonn van de Veerdonk.

Een aantal jaren later is Hans lessen op Drums gaan volgen, weer bij Tonn van de Veerdonk om zichzelf te verbreden op het gebied van slagwerk. Uiteindelijk is hij daarnaast ook mallets en pauken gaan spelen. Hiervoor ging Hans lessen volgen bij Patrick van den Heuvel. Muziektheorielessen volgde hij bij Hans Pastoor.

Meteen na zijn VWO-opleiding startte hij aan de vooropleiding klassiek slagwerk aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Vervolgens volgde Hans de studie Bachelor Klassiek Slagwerk vanaf 2010. In juli 2014 is Hans voor deze richting afgestudeerd. Gedurende deze studie heeft Hans lessen gevolgd van o.a. Peter Prommel, Jan-Roel Hamersma, Martin Geessinck en Mark Voermans. Verder heeft Hans masterclasses gevolgd van o.a. Nancy Zeltsman, James Wood, Arend Weitzel, Nanae Mimura en Kai Stensgaard. Hiernaast heeft Hans ook 2 jaar lessen gevolgd voor Latin Percussion bij Andre Groen. Naast het spelen heeft hij zich ook nog ontwikkeld als dirigent door 2 jaar les te hebben gevolgd bij Harrie Janssen.  

In september 2016 is Hans afgestudeerd voor de Master Klassiek Slagwerk aan het conservatorium in Zwolle. Door deze studie te voltooien is Hans bekwaam als slagwerksolist en inzetbaar in elke vorm van ensembles en/of orkesten. Daarnaast is Hans werkzaam als slagwerkdocent, dirigent en neemt hij slagwerkexamens af. Op die manier is hij naast zijn verrichtingen bij het Kerkeveld Orkest ook actief als uitvoerend musicus en dus als freelance slagwerker.

Gedurende zijn studie heeft Hans ervaring op gedaan bij symfonie orkesten, harmonie/fanfare orkesten, slagwerkensembles en verschillende vormen van kamermuziek ensembles. Zo maakte Hans meerdere malen deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest en remplaceerde hij bij HET Symfonieorkest en Het Gelders Orkest.

Naast zijn werkzaamheden als slagwerkdocent van het Kerkeveld Orkest is Hans dirigent bij:
  • Heineken Percussion Ensemble, s’Hertogenbosch
  • Slagwerkgroep Union, Nuland
En als docent bij:
  • Harmonie ODIO, Vinkel
  • Muziekvereniging Concordia, Schaijk
  • Muziekvereniging st. Cecilia, Rosmalen
  • Slagwerkgroep Neerbosch-Oost, Nijmegen
  • Slagwerkschool Rhythm Impact, Berlicum
  • 040muziek, Eindhoven
  • Het Kerkeveld Orkest, Wijchen
Delen: