Lid worden

Wij heten iedereen welkom. Vanaf 6 jaar kun je al kiezen voor een instrument zoals de blokfluit. Sta je nog aan het begin van je muzikale carrière of speel je al geruime tijd een instrument? Speel je graag een blaasinstrument of kies je liever voor slagwerk? Heb je nog geen keuze kunnen maken, kijk dan onder het kopje Instrumentkeuze. Wil je meer weten hoe de opleiding is verzorgd door 040Muziek of Cultuurspoor Best (CSB) en wil je iets weten over de bijhorende kortingsregeling van 10% op het lesgeld, ga dan naar het menu Opleidingen. Wil je weten bij welke orkesten je kunt gaan meespelen ga dan naar menu Onze Orkesten. Voor iedereen is er plaats in de Bestse Harmonie.

Meer dan muziek alleen

Bij onze vereniging gaat het natuurlijk om meer dan alleen thuis oefenen, les nemen, repetities bijwonen en concerten geven. Met meer dan 140 leden met allemaal dezelfde hobby, namelijk het maken van muziek, proberen we samen onze gezellige verenging verder uit te bouwen. Dit houdt in dat we van alle leden verwachten om de handen uit de mouwen te steken om de vereniging zowel muzikaal als financieel gezond te houden. Ook worden niet-muzikale activiteiten georganiseerd door de leden zoals bosspelletjes voor de jeugd, jaarlijkse uitstapjes en barbecue, Avondje Caecilia en ga zo maar door.

Kaderleden

Wil je graag een bijdrage leveren aan de organisatie van onze verenging dan nodigen we je ook graag uit om te reageren. Hulp tijdens de concerten als de muzikanten in de spotlight zitten is minstens net zo belangrijk.

Gevorderde muzikant?

Bespeel je al een instrument en wil je graag instromen kijk dan onder het kopje Vacatures voor meer informatie. Bespeel je een instrument dat er niet bij staat, neem dan toch contact op.

Instrumenten

De harmonie probeert voor ieder lid een instrument in bruikleen ter beschikking te stellen. Hier staat dan wel contributie en een borgsom tegenover en natuurlijk verwachten we dat je stevig oefent. Het doel voor de blaasmuzikanten is dat zij op termijn in het Groot Orkest een partij gaan meespelen. De slagwerkers kunnen daarnaast ook nog kiezen voor de slagwerkgroep. Op basis van de bezetting van de orkesten passen we de instrumentenaanschaf aan. Dit betekent dat het kan zijn dat jouw eerste keus instrument net niet “op voorraad” is. Je kunt dan kiezen voor een ander instrument of zelf een instrument aanschaffen maar dit kan wel betekenen dat het iets langer duurt voor er een plaatsje vrijkomt in het Groot Orkest, om overbezetting van een bepaald instrument te voorkomen. De keuze voor een minder “populair of onbekend” instrument kan een versnelde doorstroming inhouden.

Voorspelen

Je bespeelt al geruime tijd een instrument en hebt voor het Klein Orkest het A nivo (HaFaBra) of voor het Groot Orkest het B nivo (HaFaBra) dan ga je eerst voorspelen bij de dirigent van dat orkest en bij een bestuurslid. Zij bepalen dan of je kunt instromen.

Hoe word ik lid?

Neem contact op met Bestuurlid Muzikale activiteiten. Dit kan telefonisch of per email en dan nodigen wij je uit voor een kennismakinggesprek.
Er zijn 2 inschrijfformulieren. Eén formulier als je al een gevorderde muzikant bent en wilt gaan meespelen in een orkest en het andere inschrijfformulier (MOC) gebruik je als je muzieklessen wilt gaan volgen naast het spelen in een orkest. Neem het juiste formulier in ieder geval ingevuld mee naar het gesprek.
  • De inschrijfformulieren vind je hier.
  • En klik hier voor de jeugdfolder.
Wij hopen dat je een hele leuke en muzikaal leerzame tijd gaat beleven bij onze vereniging.
 
Delen: