Bij muziekschool Best MOC geven we ook hoornles. In de muziekles geven we alle muziekvormen: klassiek, modern, solo en duo maar ook Jazz, Pop, Rock of Klezmer met en zonder CD.
Tegenwoordig kennen we de hoorn als blaasinstrument in symfonieorkesten, fanfare- en harmonieorkesten, maar vroeger werd er vooral bij de jacht gebruikgemaakt van dit instrument. Hoorns werden ook gebruikt om signalen door te geven, zoals de posthoorn, signaalhoorn en bugel. De hoorn wordt gerekend tot de koperblazers.
Een hoorn is een koperen buis die begint met een mondstuk van ca. 17 mm. doorsnede, daarna breder wordt tot circa 12 cm. Na een cilindervormig gedeelte mondt de buis uit in een beker met een doorsnede van circa 30 cm. De beker is beduidend groter en anders van vorm dan die van de trompet. De totale lengte van de hoorn is afhankelijk van de grondstemming van het instrument: een Bes-hoorn is ongeveer 2,75 m, een F-hoorn 3,78 m en een C-hoorn 4,72 m. Tegenwoordig is een combinatie van twee hoorns in één instrument gebruikelijk, namelijk de dubbelhoorn (F - Bes). Dit is het standaard instrument in professionele symfonieorkesten. De dubbelhoorn wordt gebruikt voor het vergroten van het bereik en het krijgen van een andere klankkleur of timbre: de Bes-hoorn heeft een scherpere klank waardoor het meer geschikt is voor signalen; de f-hoorn is zachter van klank waardoor hij meer geschikt is voor het samenspel met houtblazers en strijkers.
Kijk en luister naar:
- Raquel 11 años Concierto nº 1 Mozart
- Siegfried Horn Call
- Csardas French Horn Solo, Steve Park, Horn
- Tribute to John Williams for 12 French horns
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoorn_(muziekinstrument) & Youtube.com