logocaecilia

Music from Carmina Burana

Partij Muzikant
Bas Tuba Bb Jan
Fluit Paula, Florianne, Juul, Nikki,  Lydia, Renee
Fagot David
Hoorn 1 Karen
Hoorn 2 Ine, Koen
Klarinet 1 Thea, Eefje
Klarinet 2 Rob, Eliza
Klarinet 3 Karsten, Elmy, Elke
Saxofoon Alt 1 Noortje, Lisa, Lianne
Saxofoon Alt 2 Nienke, Ans, Ali
Saxofoon Tenor Victor, Emi
Saxofoon Bariton Louis
Euphonium Sandra, Jurgen, Erik
Trompet 1 Matthijs, Tom
Trompet 2 Maarten,
Trompet 3 Tobias, Fabian
Percussie 1 Michael, Stijn, Stijn, Storm
Percussie 2 Michael, Stijn, Stijn, Storm
Pauken Michael, Stijn, Stijn, Storm
Melodisch slagwerk Michael, Stijn, Stijn, Storm
Directie partituur Marcel

Highland Games

Het jaarlijkse uitje van de harmonie ging dit keer naar Oirschot, voor de Highland Games. Vanuit Best ging het op de fiets naar Oirschot, waar aan de Polsdonken door vier teams gestreden werd om de hoogste eer. Boomstamwerpen, hamerslingeren, Highland Wave, keistoten, touwtrekken enz enz: Onder een heerlijk zonnetje ging het er stevig aan toe. Na afloop werd in Buurthuis Centrum zoals inmiddels traditie, heerlijk gegeten.

Alle foto's zijn HIER te vinden

Drukke Voorspeelochtend

De halfjaarlijkse voorspeelochtend liet weer een hele stroom aan jeugdig muzikaal talent zien. Tweeëntwintig muzikanten zetten hun beste beentje voor en ontvingen na afloop een heus juryrapport. Aanmoedigingsprijzen waren er voor Elke Retera (klarinet), David Koolman (fagot) en Jurgen van Laarhoven (euphonium).

Wie zelf ook graag een instrument wil leren bespelen kan daarvoor contact opnemen met onze eigen muziekopleiding, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Of kom gewoon eens kijken op een repetitieavond van de diverse harmonieorkesten!

Het Verhaal

Onder deze titel brengt het Groot Orkest van Harmonie St. Caecilia in een avondvullend programma op zaterdag 30 juni een combinatie van meeslepende verhalen en mooie muziek. De harmonie heeft zich daarvoor verzekerd van de medewerking van enkele acteurs als verhalenvertellers.

Geniet van dit meer dan 60 muzikanten tellende orkest, en laat u meevoeren in de wereld van Forrest Gump, Rapunzel en Alice in Wonderland! Reis mee naar Mexico en ontmoet Zorro, of (her)beleef het prachtige verhaal van de West Side Story, plus nog veel meer bekende en minder bekende verhalen uit de wereld van film, toneel en musical.

Het concert begint om 20.15 uur. Plaats van handeling: ’t Tejaterke aan de Max de Bossustraat. De zaal is open om 19.45 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van ’t Tejaterke.

Na afloop is er een gezellige afterparty met live muziek in de foyer van ’t Tejaterke.

 

"Als ik later groot ben..."

“Als ik later groot ben…”: Dat is de titel van het concert dat het Klein Orkest van Harmonie St. Caecilia uit gaat voeren.

 “Als ik later groot ben, dan word ik……?” Wie heeft dat zelf niet ooit gedacht? Sommigen worden datgene waarover ze dromen, anderen slaan uiteindelijk een hele andere weg in. Of maken op latere leeftijd een carrièreswitch en maken hun dromen alsnóg waar.

In de muziek die het Klein Orkest voor u gaat spelen, herkent u allerlei beroepen, van brandweerman tot spionage-achtige helden, van boefjes tot ontdekkingsreizigers.

Misschien wordt u ook geïnspireerd door deze muziek en brengt het u nog op mooie gedachten voor als ook ú later groot bent.

Het Klein Orkest is dit jaar weer uitgebreid met jonge en oude aanwas! Ze hebben hele jonge muzikanten mogen verwelkomen, maar de groep is ook aangevuld met enkele voormalige leden van de blazersklas van St. Caecilia. En men mocht enkele leden welkom heten die het muziekmaken opnieuw hebben opgepakt. Daar plukt het Klein Orkest nu de vruchten van.

Dirigent Marcel Verbruggen is er weer in geslaagd om een mooi programma samen te stellen, dat dit bruisende orkest heel graag aan u laat horen. De muzikanten zijn zelfs een heel weekend op ‘oefenkamp’ geweest om alle stukken goed te repeteren!

U bent dan ook van harte welkom op dit themaconcert op zondag 24 juni 2018 om 11.00 u. Het concert vindt plaats in ’t Tejaterke aan de Max de Bossustraat 1 in Best. Kaartjes kosten € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen onder de 16 jaar en zijn verkrijgbaar aan de kassa.

 

Dauwtrappen weer heel gezellig!

Het jaarlijkse dauwtrappen op de eerste zondag in mei was wederom een succes. Meer dan 50 muzikanten deden mee aan de 35e editie van deze muzikale wandeling door het dorp. Achter het korps liep een flink aantal dauwtrappers. Om 6 uur werd gestart bij Café d'n Ekker, en na de nodige stops onderweg was daar ook het eindpunt, met een heerlijke koffietafel. Zelden was het zulk mooi weer tijdens het dauwtrappen! Foto's: KLIK HIER

Koningsdag 2018

Vandaag verzorgde de harmonie een aubade in Huize Nazareth, en daarna ging men voorop in de optocht van versierde kinderfietsjes. Bij het Prinsenhof werden de gedecoreerde Bestenaren opgehaald, waarna het weer richting gemeentehuis ging. Het optreden van de harmonie werd afgesloten met het Wilhelmus.

(Meer) foto's: klik HIER

 

Lintjesregen bij de harmonie!

De harmonie heeft er weer drie gedecoreerde leden bij. Nadat Ad Oppers bij zijn afscheid van de vrijwillige brandweer, op 2 maart, al een koninklijke onderscheiding had ontvangen, werden vandaag penningmeester Albert van Loosdregt en straatdirigent Jan van der Heijden verrast met een bezoek aan huis door het voltallige college van burgemeester en wethouders. Alle drie werden benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Wij feliciteren hen daarmee natuurlijk van harte!

 

 

Persbericht over uitwisselingsconcert

Aanstaande zondag is het KO in Waalre. De lokale pers aldaar maakt er al reclame voor:

2018 04 11 Persbericht Musicians of the Future 002

Nieuwe blazersklas voor volwassenen start binnenkort

Binnenkort gaat Harmonie St Caecilia van start met een nieuwe blazersklas. Doe als volwassene wat je eigenlijk altijd al wilde doen: muziek maken! Natuurlijk waren er 1001 redenen om er niet eerder mee te beginnen. Maar de blazersklas voor volwassenen geeft je nu de kans om dit alsnog te doen.

Er zijn al enkele aanmeldingen maar hoe meer zielen hoe meer vreugd. Want samen met “lotgenoten” gaan we helemaal onderaan de muzikale ladder beginnen. Enige muzikale voorkennis mag maar is niet perse nodig. Spelenderwijs leer je het notenbeeld en kom je alles te weten over het instrument en de muziek.

Tijdens de eerste les maak je kennis met de verschillende instrumenten waaruit gekozen kan worden. Het instrument van jouw keuze krijg je dan 10 weken mee naar huis om te kunnen oefenen. Aan het einde van de 10 lessen geven we een uitvoering voor familie, vrienden en kennissen. Daarna kijken we of het voor jou leuk genoeg is om de klas te vervolgen. De instrumenten die je kunt kiezen zijn: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone en tuba. In overleg zijn de hobo en fagot ook mogelijk.

Bij voldoende aanmeldingen starten de lessen medio april. Laat het ons gerust weten wanneer er interesse is. De lessen zijn op maandagavond van 20:45 tot 21:45 uur in basisschool De Kiezel (voorheen de Bernardus) aan de Secr. Jansenstraat 5 in Best. Aanmelden en/of informatie opvragen doe je door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Het lesgeld bedraagt € 100,- voor de eerste 10 lessen inclusief het instrument en het lesmateriaal. De lessen worden gegeven door Marcel Verbruggen van 040muziek. In overleg met deze muziekopleider kan er ook altijd gekeken worden naar een individuele aanpak wanneer daar behoefte aan is. Wanneer je de muzikale ladder verder beklimt biedt de harmonie doorstroom mogelijkheden naar het Klein Orkest en het Groot Orkest van de harmonie.

 

Subcategorieën

Delen: