Caecilia meets Dommelecho

Dit concert, op zaterdagavond 22 april in 't Tejaterke, wordt verzorgd door harmonie St. Caecilia samen met harmonie De Dommelecho uit Dommelen. Elk orkest zal de helft van de avond verzorgen.

St. Caecilia, onder leiding van Adri Tempelaars, zal weer een gevarieerd programma brengen. Daarbij komen ook twee stukken aan de orde die gebruikt gaan worden bij het concours in Veldhoven, waaraan St. Caecilia in november hoopt deel te nemen. Dat zijn ‘Virginia’ en ‘Alvamar’. Daarnaast wordt ook Franse muziek gespeeld, zoals ‘Paris Montmartre’ en ‘Une belle histoire’.

Voor Harmonie De Dommelecho staat 2023 vooral in het teken van de twee-jaarlijkse theateruitvoering, die in de volksmond ‘Friends’ heet. In november verwachten we weer meerdere voorstellingen neer te zetten, ditmaal met het thema ‘Dance in Harmonie’, waarin, de titel zegt het al, allerlei facetten rondom dans te horen en te zien zullen zijn. Een aantal van de stukken die dan worden uitgevoerd ligt nu al op de lessenaar. Deze stukken vormen dan ook de basis voor het Dommelecho-deel van het concert. Zo zal bijvoorbeeld de ‘Danse Macabre’ te horen zijn (U kent ‘m wel van de Efteling), maar er is ook ruimte voor Klezmer-muziek. Daarnaast hebben we een prachtig solo-stuk voor saxofoon op het programma staan. De Dommelecho staat onder leiding van Jos Kuipers.

Kaarten kosten € 10,00 en zijn te verkrijgen via de website van 't Tejaterke.

Klein Orkest naar de Efteling

Op uitnodiging van het beroemde attractiepark trad het Klein Orkest van harmonie St Caecilia vorige week op in de Efteling. Op de kiosk bij "Het Wite Paard" werden op één middag twee concerten verzorgd. Voor de muzikanten een mooie gelegenheid om eens op een andere locatie dan in de thuishaven 't Tejaterke op te treden. Bovendien mochten alle muzikanten tussen de optredens door de attracties in het park bezoeken. Het Klein Orkest is druk bezig met de voorbereidingen voor hun jaarlijkse themaconcert, dat dit jaar op 25 juni plaatsvindt (houd Groeiend Best in de gaten!). Daarvoor gaat het hele orkest eind mei nog 3 dagen op kamp, waarbij dan, tussen de ontspanning door, hard gerepeteerd wordt voor dit concert. Heb je ook zin om muziek te (leren) maken bij een actieve en gezellige vereniging? De harmonie heeft haar eigen muziekopleiding (MOC = muziekopleiding Caecilia) en de aanschaf van een (duur) instrument hoeft geen hindernis te zijn: je kunt er bij de harmonie eentje in bruikleen krijgen. Als je belangstelling hebt kun je een berichtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorspeelochtend

Afgelopen zondag was het weer zover: de voorspeelochtend voor de jongste muzikanten van harmonie St Caecilia. Het doel van deze muzikale ochtend is dat de jeugdige leerlingen spelenderwijs leren om solo voor publiek te spelen en om te laten horen of ze al naar een volgend orkest kunnen doorstromen. Al na een half jaar muziekles staan ze op het podium om hun “minute of fame” te beleven. Plezier in het muziek maken staat bij de harmonie-opleiding voorop. Alle deelnemers hadden een muziekstukje op hun eigen niveau ingestudeerd en mochten dat laten horen aan de jury, bestaande uit Marcel Verbruggen, dirigent van het opleidings- oftewel Klein Orkest, en Adri Tempelaars, dirigent van het Groot Orkest. Alhoewel zoiets natuurlijk best spannend is, zeker als er ook nog een boel publiek zit te kijken en te luisteren, bleek gelukkig niemand echt last van plankenkoorts te hebben, en alle deelnemers brachten hun optreden tot een goed einde. Zoals altijd waren er ook dit keer aanmoedigingsprijzen te winnen, en die gingen deze keer naar Teun Wouters op klarinet en Joppe Allaart op euphonium. Wie ook graag muziek wil gaan maken, kan een e-mailtje sturen naar de opleiding van de harmonie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit geldt trouwens ook voor volwassenen die dit altijd al hadden willen doen, maar bij wie het er nog nooit van gekomen is. Ook gevorderde muzikanten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging zijn altijd welkom bij de harmonie!

Nieuwjaarsconcert 2023

Afgelopen zondag hield harmonie St Caecilia het traditionele Nieuwjaarsconcert in de grote zaal van ’t Tejaterke, waarbij de harmonie zich in al haar geledingen presenteerde. Voor de pauze stonden de jongste muzikanten van het Beginnersorkest op het podium, samen met leden van de blazersklas voor volwassenen en de slagwerkgroep, gevolgd door een optreden van het Klein Orkest. Na de pauze was het de beurt aan het Groot Orkest. Zoals te doen gebruikelijk bij dit concert zat de zaal weer afgeladen vol en werden de muzikanten na afloop getrakteerd op een staande ovatie.

Une soirée française

Op zaterdagavond 19 november presenteerde Harmonie St Caecilia een bijzonder geslaagde “Soirée française”. De in Franse stijl omgetoverde theaterzaal van ’t Tejaterke was het decor van een muziekavond in Franse sfeer.

De harmonie bacht een gevarieerd programma van allerlei bekende en misschien iets minder bekende melodieën: chansons, klassiek, filmmuziek, musical, modern. Van Barcarolle tot Les Misérables, en van Emperor tot Paris Montmartre. 

De voorstelling was stijf uitverkocht en na afloop toonde het publiek zich bijzonder enthousiast. Na afloop bleef het in de foyer nog tot in de kleine uurtjes erg gezellig!

Contactgegevens Harmonie St. Caecilia Best

Adres secretariaat
Heuveleindseweg 1 c
5684NC Best
Telefoon
+31 6 54 77 89 22
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK
40236699
Bank
Rabobank NL98 RABO 0107 0731 96

Of maak gebruik van onderstaand contactformulier:

Contactgegevens Harmonie St. Caecilia Best

Adres secretariaat
Heuveleindseweg 1 c
5684NC Best
secretaris@caeciliabest.nl
KVK
40236699
Bank
Rabobank NL98 RABO 0107 0731 96

Of maak gebruik van onderstaand contactformulier:

De keuze ontbreekt
De naam ontbreekt
Het e-mailadres ontbreekt of is ongeldig
Invalid Input
Het bericht ontbreekt
De toestemming ontbreekt
Velden met een zijn verplicht.

Subcategorieën

Delen: