Voorspeelochtend 30 juni

Zondag 30 juni werd de halfjaarlijkse voorspeelochtend gehouden in het Tejaterke. Achttien muzikanten zetten hun beste beentje voor en verzorgden een afwisselend optreden voor het aanwezige publiek. De aanmoedigingsprijzen gingen naar Julia Wesseling (dwarsfluit), Liam Saris (Klarinet) en Eliza Oborzynska (Klarinet). Eline de Laat en Julia Wesseling stroomden door naar het Beginnersorkest. Liam Saris, Jasmijn van de Vijver en Joppe Allaart gaan na de vakantie naar het Klein Orkest en Jurgen van Laarhoven begint na de vakantie in het Groot Orkest. Mooie resultaten! De foto's vind je HIER.

 

Zonnig concertje

De jeugd en toekomst van St. Caecilia bracht vandaag een concert in de Koetshuistuin. Lekker opgesteld in de schaduw traden eerst de slagwerkgroep, en vervolgens het Beginnersorkest op voor het winkelend publiek. Foto's zie je HIER.

 

Classic meets Rock: prachtig concert!

Wederom is het Klein Orkest o.l.v. Marcel Verbruggen er in geslaagd om een flitsend concert vol verrassingen op de planken te brengen. Aan de hand van spreekstalmeesters Jurgen en Koen werd het publiek meegevoerd van klassiek ballet tot harde rockmuziek. Ondanks de hitte was het publiek in grote getale naar het Tejaterke gekomen, en men gaf het KO na afloop een staande ovatie! Foto's vind je HIER.

 

Brabantse Kampioenschappen

Twee van onze muzikanten deden vandaag mee aan de Brabantse kampioenschappen voor solisten blazers, en met prachtig resultaat: Jurgen van Laarhoven speelde in de 5e divisie 85 punten bij elkaar, goed voor een eerste prijs. Lianne van de Vijver was later op de dag aan de beurt en ook zij zette een perfecte prestatie neer: maar liefst 86 punten, en ook een eerste prijs! Beide muzikanten hebben al aangekondigd dat ze volgend jaar hun prestaties nog willen aanscherpen! Lianne en Jurgen, allebei van harte gefeliciteerd met deze prestatie, de harmonie is trots op zulke toppers!

 

Drukke week

De harmonie heeft een drukke week achter de rug. Op 27 april werd de viering van Koningsdag weer muzikaal ondersteund. Eerst werden de bewoners van zorgcentrum Archipel bezocht, en daarna ging het vóór de optocht met versierde kinderfietsen naar het Prinsenhof, waar alle Bestse gedecoreerden werden opgehaald. De viering werd afgesloten op het Dorpsplein.

Op 4 mei was men aanwezig bij de Dodenhedenking, waar elk jaar wel meer publiek op af lijkt te komen.. Voorafgaand aan de 2 minuten stilte werd muzik gemaakt, na de stilte volgde het Wilhelmus.

Op 5 mei was het tijd voor de 36e editie van het Dauwtrappen. Om 6 uur werd gestrat in de Nieuwstraat bij Café d'n Ekker, en na een rondgang door Best met onderweg 7 stops, was men weer terug en stond een heerlijke koffiettafel klaar.

Jubileumconcert Adri Tempelaars

Adri Tempelaars, al ruim elf jaar artistiek leider van Harmonie St Caecilia, viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum als dirigent, en hij wil dit graag met ál zijn muzikanten én zijn publiek vieren. Daarom is voor hem en mét hem een feestje georganiseerd, en kunt u op zaterdag 13 april in één voorstelling genieten van alle drie de orkesten die Adri op dit moment onder zijn hoede heeft: Harmonie Les Echos de Dorplein, Harmonie Excelsior Zeilberg en Harmonie St Caecilia Best. Het belooft een zeer gevarieerde avond te worden, met voor elk wat wils, waarin de orkesten apart én gezamenlijk zullen spelen. Plaats van handeling: ’t Tejaterke  aan de Max de Bossustraat 1 in Best. De voorstelling begint om 20:00 uur.

Bestel HIER op tijd uw kaarten voor dit feestje! Voor de prijs hoeft u het niet te laten: een ticket kost slechts € 5,00 en daarvoor krijgt u ook nog eens een gratis drankje tijdens de pauze!

Voorspelen weer duk bezocht

De halfjaarlijkse voorspeelochtend werd weer druk bezocht. Maar liefst 24 jeugdige muzikanten zetten hun beste beentje voor en werden beoordeeld door dirigenten Marcel Verbruggen en Adri Tempelaars. De drie aanmoedigingsprijzen gingen dit keer naar Dycke Retera, Jens Kreijveld en Renee Post!

Wegens groot succes herhaald: Worstenbroodjes voor uniformen!

Harmonie St Caecilia is hard toe aan nieuwe uniformen. Door de forse toename van het aantal (veelal jeugdige) leden gedurende de laatste jaren zijn er simpelweg niet genoeg complete pakken meer. Daarnaast raakt steeds meer materiaal versleten, wat het probleem oplevert dat het niet te vervangen is, omdat de fabrikant van de oude uniformen ter ziele is gegaan. Tijd dus voor nieuwe uniformen, máár…. nieuwe uniformen kosten geld, veel geld! Vandaar dat de harmonie al enige tijd actie voert om geld voor haar nieuwe outfit in te zamelen.

Vorig jaar was de verkoop van worstenbroodjes een groot succes, dus dat doen we dit jaar weer, want: wie lust er nou géén worstenbroodjes met carnaval?

Al uw worstenbroodjes voor carnaval kunt u de komende weken bestellen bij de harmonie. Het zijn heerlijke handgemaakte broodjes die door leden van de harmonie onder leiding van de beste bakker van Best gemaakt worden. Voor € 6,15 krijgt u 5 overheerlijke ambachtelijk bereide worstenbroodjes! 

U kunt uw worstenbroodjes tot 27 februari online bestellen door HIER te klikken. 

De broodjes kunnen vervolgens op zaterdag 2 maart tussen 10.00 en 12.00 uur worden opgehaald in de foyer van ’t Tejaterke

Voor wie niet online wil bestellen: er is een beperkte voorraad die à contant verkocht wordt, ook op 2 maart tussen 10.00 en 12.00 uur. U betaalt dan iets meer: € 6,75 per zakje van 5, en hier geldt: op = op.

Concert bij "Buutvrij"

Op zondagmiddag 9 februari kregen de bezoekers van "Buutvrij voor de hele pot" aan de Heuveleindseweg een concert voorgeschoteld van de drie opleidingsorkesten van de harmonie. Slagwerkgroep, BeginnersOrkest en Klein Orkest traden achteenvolgens op. Ook de vele aanwezige kinderen onder de toeschouwers konden hun steentje bijdragen met behulp van kazoo's die door onze muzikanten waren meegebracht. Foto's zijn HIER te vinden.

Subcategorieën

Delen: