Nieuwe blazersklas voor volwassenen start binnenkort

Binnenkort gaat Harmonie St Caecilia van start met een nieuwe blazersklas. Doe als volwassene wat je eigenlijk altijd al wilde doen: muziek maken! Natuurlijk waren er 1001 redenen om er niet eerder mee te beginnen. Maar de blazersklas voor volwassenen geeft je nu de kans om dit alsnog te doen.

Er zijn al enkele aanmeldingen maar hoe meer zielen hoe meer vreugd. Want samen met “lotgenoten” gaan we helemaal onderaan de muzikale ladder beginnen. Enige muzikale voorkennis mag maar is niet perse nodig. Spelenderwijs leer je het notenbeeld en kom je alles te weten over het instrument en de muziek.

Tijdens de eerste les maak je kennis met de verschillende instrumenten waaruit gekozen kan worden. Het instrument van jouw keuze krijg je dan 10 weken mee naar huis om te kunnen oefenen. Aan het einde van de 10 lessen geven we een uitvoering voor familie, vrienden en kennissen. Daarna kijken we of het voor jou leuk genoeg is om de klas te vervolgen. De instrumenten die je kunt kiezen zijn: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone en tuba. In overleg zijn de hobo en fagot ook mogelijk.

Bij voldoende aanmeldingen starten de lessen medio april. Laat het ons gerust weten wanneer er interesse is. De lessen zijn op maandagavond van 20:45 tot 21:45 uur in basisschool De Kiezel (voorheen de Bernardus) aan de Secr. Jansenstraat 5 in Best. Aanmelden en/of informatie opvragen doe je door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Het lesgeld bedraagt € 100,- voor de eerste 10 lessen inclusief het instrument en het lesmateriaal. De lessen worden gegeven door Marcel Verbruggen van 040muziek. In overleg met deze muziekopleider kan er ook altijd gekeken worden naar een individuele aanpak wanneer daar behoefte aan is. Wanneer je de muzikale ladder verder beklimt biedt de harmonie doorstroom mogelijkheden naar het Klein Orkest en het Groot Orkest van de harmonie.

 

Uitwisselingsconcert Klein Orkest met De Volharding uit Aalst

Op zondag 15 april gaat het Klein Orkest naar Waalre om samen met het oleidingsorkest van Harmonie de Volharding uit Aalst een uitwisselingsconcert te verzorgen. Het concert begint om 15:00 uur. Plaats van handeling is "Het Huis van Waalre", Koninging Julianalaan 19 in Waalre. De toegang is gratis!

Uitwisselingsconcert Klein Orkest met De Volharding uit Aalst

Op zondag 15 april gaat het Klein Orkest naar Waalre om samen met het oleidingsorkest van Harmonie de Volharding uit Aalst een uitwisselingsconcert te verzorgen onder de titel "Musicians of the Future". Voor liefhebbers dé uitgelezen kans om ons aanstormend talent in actie te zien!

Het concert begint om 15:00 uur. Plaats van handeling is "Het Huis van Waalre", Koningin Julianalaan 19 in Waalre. De toegang is gratis!

Schoolsport bij de harmonie

In het kader van het project “Schoolsport” organiseert Harmonie St. Caecilia twee keer per jaar de mogelijkheid om in 6 weken kennis te maken met onze instrumenten. Op woensdag 7 maart start de harmonie daarom weer met een nieuwe blazersklas en slagwerkklas. De blaasinstrumenten mag je zelfs mee naar huis nemen om te oefenen. Misschien heb jij je al ingeschreven via schoolsport? Maar het zou zomaar kunnen dat je dit gemist hebt en toch wil deelnemen. Geef dit dan snel nog even door via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook volwassenen kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken. Je gaat dan zonder enige voorkennis aan de slag met het instrument en leert spelenderwijs noten lezen en alles over de muziek. Interesse? Stuur gerust een mailtje. De harmonie heeft als doel om op elk niveau samenspel aan te bieden. Zo ben je naast de les op jouw instrument al snel met anderen samen aan het oefenen voor een muzikaal optreden in het mooie Tejaterke van Best. Nieuwsgierig hoe het kan klinken? Kom dan gerust eens binnen op woensdagavond in ’t Tejaterke, waar vanaf 18:00 uur door alle orkesten wordt geoefend.

FotoVoor een deel ingestroomd via het laatste Schoolsportproject, stonden deze muzikantjes tijdens het Nieuwjaarsconcert al op de planken!

 

Uitwisselingsconcert met Fanfare St. Arnoldus

Op zaterdagavond 10 maart verzorgen Fanfare St. Arnoldus uit Lennisheuvel en Harmonie St. Caecilia een uitwisselingsconcert in 't Tejaterke in Best.

Beide orkesten nemen ieder de helft van het zeer gevarieerde programma voor hun rekening. De aanvang is om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, en kosten € 7,50 per stuk.

Fanfare St. Arnoldus, opgericht in 1949, bestaat uit een fanfareorkest van ca. 30 muzikanten (blazers en slagwerkers). De fanfare geeft jaarlijks een groot aantal concerten en serenades. Traditie is het jaarlijkse Nieuwjaarconcert in gemeenschapshuis Orion. Ook bij de intocht van Sinterklaas, de avondvierdaagse, Koninginnedag en voor het verzorgen van serenades bij jubilea is fanfare St.Arnoldus van de partij. Het fanfare orkest staat onder leiding van Mariska Brienen - Van Melis.

Harmonie St. Caecilia heeft een turbulent jubileumjaar achter de rug, en richt zich dit jaar op het concours in november. De programmakeuze voor de concerten in de aanloop daarnaartoe, past helemaal in die voorbereiding.

 

Voorspeelochtend druk bezocht!

De halfjaarlijkse voorspeelochtend afgelopen zondag werd druk bezocht! In een volle foyer van 't Tejaterke schotelden 23 jeugdige muzikanten hun talrijke publiek een prachtig programma voor. Aanmoedigingsprijzen waren er voor Jasmijn van de Vijver (klarinet), Tim van der Schoot (snare drum) en Michael Andries (Marimba).

Wie zelf ook graag een instrument wil leren bespelen kan daarvoor contact opnemen met onze eigen muziekopleiding, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Of kom gewoon eens kijken op een repetitieavond van de diverse harmonieorkesten!

 

Worstenbroodjes voor nieuwe uniformen

Harmonie St Caecilia is hard toe aan nieuwe uniformen. Door de forse toename van het aantal (veelal jeugdige) leden gedurende de laatste jaren zijn er simpelweg niet genoeg complete pakken meer.

Daarnaast raakt steeds meer materiaal versleten, wat het probleem oplevert dat het niet te vervangen is, omdat de fabrikant van de oude uniformen ter ziele is gegaan. Tijd dus voor nieuwe uniformen, máár…. nieuwe uniformen kosten geld, veel geld!

Vandaar dat de harmonie de komende maanden acties gaat voeren om geld voor haar nieuwe outfit in te zamelen. De eerste actie is de verkoop van worstenbroodjes, want wie lust er nou géén worstenbroodjes met carnaval?

Al uw worstenbroodjes voor carnaval kunt u komende week bestellen bij de harmonie. Het zijn heerlijke handgemaakte broodjes die door leden van de harmonie onder leiding van één van de beste bakkers van Best gemaakt worden. Voor 6 euro krijgt u 5 overheerlijk worstenbroodjes!

U kunt uw worstenbroodjes TOT 10 februari bestellen door HIER te klikken. De broodjes kunnen vervolgens op zaterdag 10 februari tussen 10.00 en 13.00 uur worden opgehaald in ’t Tejaterke.

 

Voorspeelochtend op 4 februari

Op zondagmorgen 4 februari gaan alle jeugdige leerling-muzikanten van Caecilia weer hun beste beentje vóór zetten tijdens de halfjaarlijkse voorspeelochtend. De verrichtingen worden zoals gewoonlijk weer beoordeeld door de dirigenten van Klein en Groot Orkest, en er zijn weer aanmoedigingsprijzen te verdienen. Het begint om 10.00 uur, en iedereen is welkom om te komen luisteren in de foyer van 't Tejaterke aan de Max de Bossustraat 1 in Best. De toegang is gratis!

 

Solistenconcours Bladel op 21 januari

Het is al jaren een goede traditie dat muzikanten van St. Caecilia meedoen aan het jaarlijkse solistenconcours in Bladel. Ook dit jaar gaat dat weer gebeuren. Op zondag 21 januari betreden 6 dappere muzikanten namens onze harmonie het beroemde podium in D'n Herd in Bladel, om te strijden voor de prijzen en de eeuwige roem!

Jurgen van Laarhoven (euphonium) komt uit in de jeugddivisie, Koen Smits (hoorn) eveneens in de jeugddivisie, Lianne van de Vijver (altsaxofoon) in de 4e divisie, Elmy Coolen (klarinet) in de 3e divisie, Nynke Luijten op trombone in de 2e divisie en Ingmar Jansen, eveneens op trombone, in de hoogste (1e) divisie. De solisten worden op piano begeleid door Jaap van der Voet. Iedereen die deze helden wil zien schitteren kan daarvoor a.s. zondag vanaf 10.00 uur terecht in Cultureel Centrum d'n Herd, Emmaplein 4, 5531 HM Bladel.

 

Jubilarissen gehuldigd tijdens Nieuwjaarsconcert

Tijdens het Nieuwjaarsconcert werden zoals gewoonlijk onze jubilarissen in het zonnetje gezet. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Marcia van den Heuvel (saxofoon), Elmy Coolen (klarinet) en Anne Stravers (slagwerk). Zij zijn alle drie twaalf-en-een-half jaar lid van onze vereniging en ontvingen daarvoor uit handen van voorzitter Bert van der Staak een oorkonde en een speldje.

Het Nieuwjaarsconcert trok, zoals altijd, een volle zaal publiek, dat kon luisteren naar alle orkesten van de harmonie. De pas kortgeleden opgerichte slagwerkgroep beleefde haar debuut-optreden en wist na een relatief korte voorbereidingstijd al een mooi programma op de planken te brengen!

 

Delen: