Het Verhaal

Onder deze titel brengt het Groot Orkest van Harmonie St. Caecilia in een avondvullend programma op zaterdag 30 juni een combinatie van meeslepende verhalen en mooie muziek. De harmonie heeft zich daarvoor verzekerd van de medewerking van enkele acteurs als verhalenvertellers.

Geniet van dit meer dan 60 muzikanten tellende orkest, en laat u meevoeren in de wereld van Forrest Gump, Rapunzel en Alice in Wonderland! Reis mee naar Mexico en ontmoet Zorro, of (her)beleef het prachtige verhaal van de West Side Story, plus nog veel meer bekende en minder bekende verhalen uit de wereld van film, toneel en musical.

Het concert begint om 20.15 uur. Plaats van handeling: ’t Tejaterke aan de Max de Bossustraat. De zaal is open om 19.45 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van ’t Tejaterke.

Na afloop is er een gezellige afterparty met live muziek in de foyer van ’t Tejaterke.

 

"Als ik later groot ben..."

“Als ik later groot ben…”: Dat is de titel van het concert dat het Klein Orkest van Harmonie St. Caecilia uit gaat voeren.

 “Als ik later groot ben, dan word ik……?” Wie heeft dat zelf niet ooit gedacht? Sommigen worden datgene waarover ze dromen, anderen slaan uiteindelijk een hele andere weg in. Of maken op latere leeftijd een carrièreswitch en maken hun dromen alsnóg waar.

In de muziek die het Klein Orkest voor u gaat spelen, herkent u allerlei beroepen, van brandweerman tot spionage-achtige helden, van boefjes tot ontdekkingsreizigers.

Misschien wordt u ook geïnspireerd door deze muziek en brengt het u nog op mooie gedachten voor als ook ú later groot bent.

Het Klein Orkest is dit jaar weer uitgebreid met jonge en oude aanwas! Ze hebben hele jonge muzikanten mogen verwelkomen, maar de groep is ook aangevuld met enkele voormalige leden van de blazersklas van St. Caecilia. En men mocht enkele leden welkom heten die het muziekmaken opnieuw hebben opgepakt. Daar plukt het Klein Orkest nu de vruchten van.

Dirigent Marcel Verbruggen is er weer in geslaagd om een mooi programma samen te stellen, dat dit bruisende orkest heel graag aan u laat horen. De muzikanten zijn zelfs een heel weekend op ‘oefenkamp’ geweest om alle stukken goed te repeteren!

U bent dan ook van harte welkom op dit themaconcert op zondag 24 juni 2018 om 11.00 u. Het concert vindt plaats in ’t Tejaterke aan de Max de Bossustraat 1 in Best. Kaartjes kosten € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen onder de 16 jaar en zijn verkrijgbaar aan de kassa.

 

Dauwtrappen weer heel gezellig!

Het jaarlijkse dauwtrappen op de eerste zondag in mei was wederom een succes. Meer dan 50 muzikanten deden mee aan de 35e editie van deze muzikale wandeling door het dorp. Achter het korps liep een flink aantal dauwtrappers. Om 6 uur werd gestart bij Café d'n Ekker, en na de nodige stops onderweg was daar ook het eindpunt, met een heerlijke koffietafel. Zelden was het zulk mooi weer tijdens het dauwtrappen! Foto's: KLIK HIER

Nieuwe blazersklas voor volwassenen start binnenkort

Binnenkort gaat Harmonie St Caecilia van start met een nieuwe blazersklas. Doe als volwassene wat je eigenlijk altijd al wilde doen: muziek maken! Natuurlijk waren er 1001 redenen om er niet eerder mee te beginnen. Maar de blazersklas voor volwassenen geeft je nu de kans om dit alsnog te doen.

Er zijn al enkele aanmeldingen maar hoe meer zielen hoe meer vreugd. Want samen met “lotgenoten” gaan we helemaal onderaan de muzikale ladder beginnen. Enige muzikale voorkennis mag maar is niet perse nodig. Spelenderwijs leer je het notenbeeld en kom je alles te weten over het instrument en de muziek.

Tijdens de eerste les maak je kennis met de verschillende instrumenten waaruit gekozen kan worden. Het instrument van jouw keuze krijg je dan 10 weken mee naar huis om te kunnen oefenen. Aan het einde van de 10 lessen geven we een uitvoering voor familie, vrienden en kennissen. Daarna kijken we of het voor jou leuk genoeg is om de klas te vervolgen. De instrumenten die je kunt kiezen zijn: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone en tuba. In overleg zijn de hobo en fagot ook mogelijk.

Bij voldoende aanmeldingen starten de lessen medio april. Laat het ons gerust weten wanneer er interesse is. De lessen zijn op maandagavond van 20:45 tot 21:45 uur in basisschool De Kiezel (voorheen de Bernardus) aan de Secr. Jansenstraat 5 in Best. Aanmelden en/of informatie opvragen doe je door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Het lesgeld bedraagt € 100,- voor de eerste 10 lessen inclusief het instrument en het lesmateriaal. De lessen worden gegeven door Marcel Verbruggen van 040muziek. In overleg met deze muziekopleider kan er ook altijd gekeken worden naar een individuele aanpak wanneer daar behoefte aan is. Wanneer je de muzikale ladder verder beklimt biedt de harmonie doorstroom mogelijkheden naar het Klein Orkest en het Groot Orkest van de harmonie.

 

Uitwisselingsconcert Klein Orkest met De Volharding uit Aalst

Op zondag 15 april gaat het Klein Orkest naar Waalre om samen met het oleidingsorkest van Harmonie de Volharding uit Aalst een uitwisselingsconcert te verzorgen. Het concert begint om 15:00 uur. Plaats van handeling is "Het Huis van Waalre", Koninging Julianalaan 19 in Waalre. De toegang is gratis!

Uitwisselingsconcert Klein Orkest met De Volharding uit Aalst

Op zondag 15 april gaat het Klein Orkest naar Waalre om samen met het oleidingsorkest van Harmonie de Volharding uit Aalst een uitwisselingsconcert te verzorgen onder de titel "Musicians of the Future". Voor liefhebbers dé uitgelezen kans om ons aanstormend talent in actie te zien!

Het concert begint om 15:00 uur. Plaats van handeling is "Het Huis van Waalre", Koningin Julianalaan 19 in Waalre. De toegang is gratis!

Schoolsport bij de harmonie

In het kader van het project “Schoolsport” organiseert Harmonie St. Caecilia twee keer per jaar de mogelijkheid om in 6 weken kennis te maken met onze instrumenten. Op woensdag 7 maart start de harmonie daarom weer met een nieuwe blazersklas en slagwerkklas. De blaasinstrumenten mag je zelfs mee naar huis nemen om te oefenen. Misschien heb jij je al ingeschreven via schoolsport? Maar het zou zomaar kunnen dat je dit gemist hebt en toch wil deelnemen. Geef dit dan snel nog even door via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook volwassenen kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken. Je gaat dan zonder enige voorkennis aan de slag met het instrument en leert spelenderwijs noten lezen en alles over de muziek. Interesse? Stuur gerust een mailtje. De harmonie heeft als doel om op elk niveau samenspel aan te bieden. Zo ben je naast de les op jouw instrument al snel met anderen samen aan het oefenen voor een muzikaal optreden in het mooie Tejaterke van Best. Nieuwsgierig hoe het kan klinken? Kom dan gerust eens binnen op woensdagavond in ’t Tejaterke, waar vanaf 18:00 uur door alle orkesten wordt geoefend.

FotoVoor een deel ingestroomd via het laatste Schoolsportproject, stonden deze muzikantjes tijdens het Nieuwjaarsconcert al op de planken!

 

Uitwisselingsconcert met Fanfare St. Arnoldus

Op zaterdagavond 10 maart verzorgen Fanfare St. Arnoldus uit Lennisheuvel en Harmonie St. Caecilia een uitwisselingsconcert in 't Tejaterke in Best.

Beide orkesten nemen ieder de helft van het zeer gevarieerde programma voor hun rekening. De aanvang is om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, en kosten € 7,50 per stuk.

Fanfare St. Arnoldus, opgericht in 1949, bestaat uit een fanfareorkest van ca. 30 muzikanten (blazers en slagwerkers). De fanfare geeft jaarlijks een groot aantal concerten en serenades. Traditie is het jaarlijkse Nieuwjaarconcert in gemeenschapshuis Orion. Ook bij de intocht van Sinterklaas, de avondvierdaagse, Koninginnedag en voor het verzorgen van serenades bij jubilea is fanfare St.Arnoldus van de partij. Het fanfare orkest staat onder leiding van Mariska Brienen - Van Melis.

Harmonie St. Caecilia heeft een turbulent jubileumjaar achter de rug, en richt zich dit jaar op het concours in november. De programmakeuze voor de concerten in de aanloop daarnaartoe, past helemaal in die voorbereiding.

 

Voorspeelochtend druk bezocht!

De halfjaarlijkse voorspeelochtend afgelopen zondag werd druk bezocht! In een volle foyer van 't Tejaterke schotelden 23 jeugdige muzikanten hun talrijke publiek een prachtig programma voor. Aanmoedigingsprijzen waren er voor Jasmijn van de Vijver (klarinet), Tim van der Schoot (snare drum) en Michael Andries (Marimba).

Wie zelf ook graag een instrument wil leren bespelen kan daarvoor contact opnemen met onze eigen muziekopleiding, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Of kom gewoon eens kijken op een repetitieavond van de diverse harmonieorkesten!

 

Worstenbroodjes voor nieuwe uniformen

Harmonie St Caecilia is hard toe aan nieuwe uniformen. Door de forse toename van het aantal (veelal jeugdige) leden gedurende de laatste jaren zijn er simpelweg niet genoeg complete pakken meer.

Daarnaast raakt steeds meer materiaal versleten, wat het probleem oplevert dat het niet te vervangen is, omdat de fabrikant van de oude uniformen ter ziele is gegaan. Tijd dus voor nieuwe uniformen, máár…. nieuwe uniformen kosten geld, veel geld!

Vandaar dat de harmonie de komende maanden acties gaat voeren om geld voor haar nieuwe outfit in te zamelen. De eerste actie is de verkoop van worstenbroodjes, want wie lust er nou géén worstenbroodjes met carnaval?

Al uw worstenbroodjes voor carnaval kunt u komende week bestellen bij de harmonie. Het zijn heerlijke handgemaakte broodjes die door leden van de harmonie onder leiding van één van de beste bakkers van Best gemaakt worden. Voor 6 euro krijgt u 5 overheerlijk worstenbroodjes!

U kunt uw worstenbroodjes TOT 10 februari bestellen door HIER te klikken. De broodjes kunnen vervolgens op zaterdag 10 februari tussen 10.00 en 13.00 uur worden opgehaald in ’t Tejaterke.

 

Delen: