Nieuwe blazersklas van start

Maandag 13 april gaat de Harmonie van start met een nieuwe blazersklas: als volwassene doen wat je eigenlijk altijd al wilde doen: muziek maken! Lees hieronder het enthousiaste relaas van twee "blazersklassers" die eerder van start gingen!

"In april 2013 zijn wij begonnen in een blazersklas voor volwassenen. We leiden het leven zoals zo vele volwassenen: druk, druk, druk en toch nog vele wensen. Een van die wensen was het bespelen van een instrument. De een had als reden dat ze in haar jeugd al saxofoon wilde spelen, maar dat vonden de ouders niet goed. Een ander werd geïnspireerd door gezinsleden, die bij een harmonie speelden. Hoe het ook zij, we zijn eraan begonnen. En het is leuk!

Op de eerste bijeenkomst mocht je 'proeven' aan de instrumenten. We zijn allemaal beginners, al kan een enkeling misschien wel een muzieknootje lezen. In het begin lachten we om elkaars onbeholpen pogingen om het spelen van de muziek onder de knie te krijgen, maar we moedigden elkaar aan. Dat lachen is gebleven, net zoals het aanmoedigen, maar de vooruitgang is er!

Gaandeweg leren we hoe een instrument in elkaar zit, hoe het bespeeld moet worden en hoe de noten gelezen dienen te worden. Elke woensdagavond bespelen we de altsaxofoon, de hoorn, het euphonium, de klarinet, de trompet en de tenorsaxofoon. Daarnaast hadden we ook kunnen kiezen voor een dwarsfluit, een trombone of andere blaasinstrumenten. Zelfs een snaredrum was mogelijk. Die maakte ook een tijd deel uit van de blazersklas, maar inmiddels heeft die haar weg gevonden naar de slagwerkgroep.
We hebben er plezier in. Er moet wel geoefend worden, want alleen daardoor kun je leren. Het motto van onze blazersklas is 'door inspanning komt ontspanning!'

Tot ziens! Ali & Ine, Blazersklas volwassenen Harmonie St. Caecilia Best."

Wie belangstelling heeft mag gerust een keer komen luisteren. Heb je interesse en wil je meer informatie en wil je de blazersklas op de repetitie in actie zien neem dan contact op met Geert-Jan Stravers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen: