Farah gaat naar de States!

Jawel, je leest het goed. Eind deze week gaat onze lieftallige trompettiste Farah Schepens (14 jaar) samen met haar vader en oom naar de USA. Het is natuurlijk bijzonder dat zij tijdens schooltijd zomaar 10 dagen naar de overkant van de oceaan vliegt. Maar dat is nog niet alles. Ze gaat daar  naar een 10 daagse trompet workschop volgen van 21 juni tot 1 juli in Oberlin. Slechts vijftien trompettalenten van over de hele wereld zijn uitgenodigd door professor Roy Poper van de Oberlin College Conservatory of Music. Het is best bijzonder dat onze Farah daar ook bij hoort.

Farah vertelt: “Ik was op de ‘trompetdag’ op het conservatorium in Utrecht. Daar heb ik Arto Hoornweg (Trompetist Rotterdams Philharmonisch Orkest, en docent trompet aan het Conservatorium Utrecht ) en Roy Poper leren kennen. Zij vertelden mij over de workshop in Cleveland (Amerika) van 10 dagen. Ook heb ik na de trompetdag daar van hen nog een mail over gekregen. Ik zit in 2 gymnasium van het Heerbeeck College in Best en heb aan school gevraagd of ik daar vrij voor zou krijgen (want het valt in een schoolweek en deels in de proefwerkweek). Na een paar spannende weken kwam het verlossende woord: Het mocht. Zij vonden dit een unieke kans, en zo heb ik vrij gekregen van school.”  

Zo’n twaalf uur per dag staat in het teken van lessen volgen, zelfstandig oefenen en repeteren met docenten of medestudenten. „In de ochtend krijgen we les in adem- en blaastechnieken, ’s middags is er tijd voor zelfstudie en repetities met docenten erbij. De avonden zijn gereserveerd voor masterclasses, waarbij ieder zijn stuk voor het eindconcert oefent in het bijzijn van de anderen.”  Dit wordt in ieder geval heel veel ‘buzzen’…..

Farah heel veel plezier en laat de professoren maar eens versteld staan van jouw talent en zonnig humeur. Goede reis.

Delen: