Nieuwe blazersklas voor volwassenen van start

Voor veel mensen is muziek maken typisch zoiets wat je altijd had willen doen, maar waar het nooit van gekomen is. De muziekopleiding van Harmonie St. Caecilia wil volwassenen graag de gelegenheid geven om in groepsverband te leren musiceren op een blaasinstrument, tegen een scherpe cursusprijs. De ‘blazersklas voor volwassenen’ is speciaal afgestemd op de doelgroep, neemt speelplezier als uitgangspunt en begint helemaal onder aan de muzikale ladder. Men heeft dus geen enkele voorkennis nodig (mag wel) en men hoeft geen instrument te bezitten. Stap voor stap leren de deelnemers op een ontspannen en gezellige manier het notenschrift kennen en het instrument bespelen. Dit doen we in een groep met meerdere blaasinstrumenten tegelijk. De instrumenten die voor deze samenspelgroep in aanmerking komen zijn: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone, tuba en snaartrom. Zo ontdekken momenteel al 2 blazersklas-orkesten het plezier van het leren bespelen van een instrument en samenspelen in een orkest. Vanwege het succes van deze formule starten we er graag weer een nieuwe klas.

Het is een uitdaging om met een bepaalde diversiteit aan blaasinstrumenten te musiceren. Alle gangbare blaasinstrumenten zijn daarom welkom! Het notenschrift leer je spelenderwijs tijdens de cursus. De dirigent zal je uiteraard adviseren rond je ontwikkeling. Indien wenselijk kunnen aanvullende lessen genomen worden voor extra ondersteuning. Het geheel staat onder leiding van Marcel Verbruggen. De repetitie zal zijn: op maandagavond van 20:45 tot 21:30 uur en deze blazersklas gaat in principe op 8 mei van start bij voldoende aanmeldingen.

Via Harmonie St. Caecilia Best kan men nadere info ontvangen over het (lenen van) een instrument. Dat kan via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We streven ernaar om in samenspraak met de cursist een zo compleet mogelijke en zo divers mogelijke samenspelbezetting te verkrijgen. Gedurende de cursus is men tevens lid van Harmonie St. Caecilia, zodat de instrumenten van de harmonie aan de cursist in bruikleen gegeven kunnen worden.

 

Delen: